KÖROĞLU DÖRTDİVANLI!

Dörtdivan Dünyası sahibi Ramazan Yaman Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu ile yaptığı Roportajın ikinci kısmında Yayla ve Köroğlu Şenlikleri ile Köroğlu hakkında soruları cevapladı. Dörtdivan Dünyası Haber Sitesinde yer alan Röportaj aşağıdadır.

Uzunoğlu; "Önemli Olan Köroğlu'nun Dörtdivanlı olmasıdır"
Dörtdivan Dünyası:
Sayın Başkan Köroğlu’nun Aşağı Sayık ile Yukarı Sayık arasında yaşadığı hususunda bir anlaşmazlık var. Bildiğim kadarıyla tarihçiler aşağı Sayık Köyünden olduğunu ifade etmektedirler. İki köy arasında paylaşılamamaktadır. Bu hususta çalışmalarınız nedir? Tarihi bir araştırma yapılıp, tarihi bir belge var mıdır? Bilgi verir misiniz?
Hasan Uzunoğlu: Ramazan Bey, Köroğlu'nun Dörtdivan Sayık Köyünden olduğu tescillenmiştir. Sonuçta Köroğlu dünyaca ünlü bir halk kahramanı. Bizim amacımız Dörtdivan'ı tanıtmak. Dörtdivan'lı ve Sayık'lı olması bizim için yeterli ve Sayık Köyü'nde bu tanıtıma uygun bir mekân bulmamız da bizim için büyük bir avantaj olmuştur. Bu değere sahip çıkmamız adına gerisinin teferruat olduğunu düşünüyorum.

Dörtdivan Dünyası: Bolu Belediyesi Köroğlu Şenlikleri düzenlemektedir. Ortaklaşa bir ayağınında Dörtdivan'da yapılması hususunda neler düşünüyorsunuz?
Hasan Uzunoğlu: Bolu Belediyesiyle Köroğlu Şenliklerinin bir ayağının da Dörtdivan'da yapılması konusunda geçen yıl girişimlerimiz oldu. Ancak ülkemizde yaşanan terör olayları ve Şehidimiz Yaşar Doğançay‘ın hunharca katledilmesinin ardından Köroğlu Şenlikleri iptal edildi. İnşallah önümüzdeki yıllarda Bolu Belediyesi’yle ortaklaşa düzenleyeceğimiz Köroğlu şenlikleri Dörtdivan’ımızın tanıtımı konusunda yeni bir ivme kazandıcaktır.
Dörtdivan Dünyası:
Dörtdivan’ın tanıtılması için herhangi bir turizm etkinlileri düşünüyor musunuz? Daha önceleri Yayla şenlikleri ve Aladağ Köroğlu zirvesi yürüyüşleri düzenleniyordu. Yine yapılmasını düşünülüyor mu?

Hasan Uzunoğlu: Turizm etkinlikleri kapsamında Dörtdivan’da 2 yıldır dağ sporları yapılıyor. Ülkemizde oryantiring ve dağcılık sporlarının karışımından oluşan tek yarışma olan ve uluslararası orijinal dağ maratonları standartlarında düzenlenen yürüyüş, dağcılık, dayanıklılık, hız ve yön bulmayı içeren Anadolu Dağ Maratonu (ADAM) 2014’de Kirazlı yaylasında 2015’da ise Dörtdivan Köroğlu Dağlarında yapıldı.  Bu tür organizasyonlar bizim gibi küçük ilçeler için çok önemli. İlçenin tanıtımı ve Doğa güzelliklerini sergileme adına büyük fırsattır. İnşallah 2016’da da Dörtdivan’ımızın  farklı noktasında ve ondan sonrakilerini de farklı noktalarda devam ettirmek istiyoruz. Doğa yürüyüşü konusunda önceki yıllarda DİVANKAV öncülüğünde yapılıyordu. Bu tür organizasyon düzenlendiğinde belediyemize düşen görev varsa elimizden geleni yaparız. Yayla şenlikleri konusunda bir çok köyün yayla şenlikleri var. Mahalle ve Köy muhtarlarıyla yaptığımız istişarelerde yayla şenliklerinin tek çatıda toplayarak geniş katılımlı bir yayla şenliği düzenlemeyi planlıyoruz. Bunu da 3 güne yayacağız. Bolu Belediyesinin düzenlediği Festivalin bir ayağını da içine alarak, Köroğlu Şenliği adı altında sunmak istiyoruz.

Dörtdivan Dünyası: Bize vakit ayırdığınız için teşekkürler. Köroğlu Zirve yürüyüşlerinin devam etmesi Ankara ve Çevre illerden Doğa severlerin gelip, hem Dörtdivan'ı hemde yaylaları görme fırsatları olur ve Dağ Turizmi gelişir.

Hasan Uzunoğlu: Bende teşekkür ederim röportaj yaptığınız için. İnşaallah imkânlar ölçüsünde gerekli destek ve sponsorlukları sağlayabilirsek Köroğlu Zirve Yürüyüşlerini yapabilme imkânını bulur ve yaparız. Sizin aracılığınızla da Dörtdivan’lı hemşehrilerime selamlarımı sunar, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Haber tarihi: 31 / 03 / 2016

Sonraki: Seyfettin IŞIK vefat etti.( 29.03.2016 )