Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri ilanı için tıklayınız....           • TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ. TEMİZLİK İŞÇİ...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALE METNİNE ULAŞMAK...           • İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız......           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ  DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALE İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI İÇİN TIKLAYINIZ. &n...           • İŞYERLERİ KİRALAMA İHALESİ  21 Adet İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız....           • GELENEKSEL HAYVAN VE EMTİA PANAYIRI Asırlardır devam eden, başlangıç tarihi bilinmeyen Geleneksel 2.Dörtdivan Hayvan ve Em...           
Atatürk

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Faaliyet Raporu

Belediyemizin 2016 yılına ait faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız.

Köroğlu

Kardeş Belediyemiz

TUGAYI DÖRTDİVAN’A İSTİYORUZ!

 

Bolu Komando Tugayının Taşınmsı gündeme gelince Dörtdivan Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu Basın toplantısı düzenleyerek, Bolu Komando Tugayının Dörtdivan’a gelmesi gerektiğini vurgulayarak, açıklamalarda bulundu.

 


Başkan Uzunoğu; “Sözlerimin başında şerefli ordumuzun içine sızan hain cuntacıların 15 Temmuz gecesi yaptığı kalkışma ülkemizi derin bir üzüntüye ve büyük bir sıkıntıya sokmuştur. Bu hainler ordumuza ait araç ve gereçlerle vatandaşlarımızın üzerine kurşun sıkmış neticesinde birçok kişi gazi ve şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Huzurlarınızda bu darbe girişimini şiddetle kınıyorum” diyerek Komando Tugayını talepleri husunda şunları söyledi;

 

“Bildiğiniz üzere son günlerde Bolu’daki 2. Komando Tugayı’nın Dörtdivan’a taşınacağına yönelik haberler hem yerel hem de ulusal basında yer almaya başladı. Basında yer alan bu konu, esasen Dörtdivanlılar için yeni değil. Dörtdivan olarak biz çok daha önceden Tugayın Dörtdivan’a taşınmasını arzu ediyorduk. Dörtdivan Kamuoyunda bu konuda yoğun bir  istek var. Bizde yerel yöneticiler olarak halkımızın bu isteğini çeşitli platformlarda dile getirdik. Dörtdivan olarak Bolu 2. komando Tugayının ilçemize taşınmasını talep etmiş bununla ilgili gerek Bolu belediyesiyle gerekse diğer kurumlarla koordineli bir şekilde hareket etmiştik ancak bu çaba hazırlık aşamasında kalmış şartlar oluşmadığı için girişimimiz yarım kalmıştı. Son yaşanan olaylarla birlikte Bolu 2.Komando Tugayı ‘’Eşref Bitlis Kışlası’’nın taşınması meselesi tekrar gündeme gelmiş, daha somut ve güncel hale gelmiştir

 Komando Tugayının Dörtdivan’a gelmesini neden istiyoruz?

Komando Tugayının Dörtdivan’a taşınması, her gün kan kaybeden Dörtdivan’a ekonomik açıdan yeni bir ivme kazandıracaktır. Dörtdivan’ın gelişmesi açısından kısa vadede en önemli katkıyı Komando Tugayının Dörtdivan’a taşınması yapacaktır. Tugay personelinin Dörtdivan’da yapacağı alışveriş ve diğer harcamalar Dörtdivan esnafının yüzünü güldürecektir. Tugayın gelmesi,  Dörtdivan için çok önemli bir fırsattır. Dörtdivan’ın bu fırsatı kaçırma lüksü yoktur. Bunun bilincinde olduğumuz için Dörtdivanlılar olarak hepimiz bu konuya kilitlendik. Komando tugayını Dörtdivan'da misafir etme hususunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz,  sivil toplum örgütleri ve en önemlisi halkımız tam bir mutabakat içerisindedir.

 “Dörtdivan coğrafyası, Komando Tugayına çok uygun”

Dörtdivan coğrafyası, Komando Tugayı için yabancı bir coğrafya değildir.  Şayet Bolu 2.Komando Tugayı bulunduğu yerden taşınacaksa ona ev sahipliği yapmak için en uygun bölge, 386,60 Hektar tahsisli arazisinin de bulunduğu geniş ve düzgün arazileri ile Dörtdivan İlçemizdir. Tugayın zaten burada kendi yeri var. Ayrıca sık sık buraya tatbikata gelirler” dedi.

 “İlçemizin yerleşim sorunları da bulunmamaktadır”

İlçemizde, Konut ve Doğalgaz çalışmaları başlatılmış olup, Okul ve Su sorunları bulunmamaktadır” diyen Başkan Uzunoğlu sözlerine şöyle devam etti.

İlçemizde konut sorunu çözümü için 104 Hektar alanda imar çalışması devam etmekte bunun yanı sıra Toki’ye 225 Konutluk iki proje için başvurular yapıldı. Yine İlçemizde İlçemizde paket su arıtma tesisi bulunmakta olup su sıkıntımız bulunmamaktadır. Yapımı devam eden Tekke Barajından da ilçemize su verilecek olup ileriki zamanlarda da artacak talepleri karşılamakta sıkıntı çekilmeyecektir. İlçemizde yeterli sayıda okul ve spor alanı mevcut olup alt yapı ve kanalizasyon sorunumuz da bulunmamaktadır.

Yine 2015 yılında Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu tarafından ilçemiz doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edildi. Aksa Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ‘ne ilçemiz için doğalgaz dağıtım yetkisi verildi. Firma tarafından proje çalışmaları devam etmekte olup 2017 yılından itibaren basınç düşürme istasyonu ve ana arterlerin inşaatına başlanacaktır”

 “Dörtdivanlılar, her zaman Vatanına sahip çıkmıştır”

Dörtdivan’ın tarihine de değinen Başkan Uzunoğlu; Malazgirt Savaşı ile Anadolu’ya gelen Oğuz Türklerinin Kayı boyundan bir bölümünün 1074-1076 yıllarında Dörtdivan ve çevresine yerleşmesiyle oluşan Dörtdivan’ın halkı öz ve öz Türk olup vatanını, milletini ve bayrağını canından aziz bilmektedir. Ankara Savaşı’nda yenilen Osmanlı ordusunun geri çekilmesi sırasında Timur’un Ordusu tarafından takip edilen Osmanlı askerlerini Dörtdivan Halkı savunarak Osmanlıların yeniden toparlanmasında önemli rol oynamıştır. O gün Osmanlı askerlerini bağrına basan Dörtdivan, Köroğlu’nun yiğit torunları, bugün de Mustafa Kemal’in askerlerini bağrına basmaya hazır olduklarını söyledi.

 “Talebimizi Genel Kurmay’a ve Savunma Bakanlığı’na ilettik”

Bolu Komando Tugayı’nın Dörtdivan’a taşınması mevzusunda uzun zamandan beri bir çalışma içindeydik diyen Başkan Uzunoğlu “Bu konuda yaptığımız çalışmaları dosya haline getirerek, Komando Tugayının Dörtdivan’a taşınması talebimizi hem Genel Kurmay Başkanlığı’na hem de Milli Savunma Bakanlığı’na ilettik. Bu konunun Dörtdivan için taşıdığı önemi başta milletvekillerimiz olmak üzere ilgili kişilere arz ettik. Sayın Bolu Belediye Başkanımız da sağolsun Tugayın Dörtdivan’a taşınmasını istediklerini açıkladı.”

 “Tugayın gelmesi için hazırız, Dörtdivan hazır”

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu basın mensuplarına teşekkür ederek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı. 

“Dörtdivan, Tugayın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapıya sahiptir. Siz değerli basın mensupları aracılığı ile yetkililere buradan bu çağrıyı yapıyoruz. Şehir merkezine sıkışıp kalmış ordumuzun güzide birliklerinden olan Bolu 2. Komando Tugayımızın ilçemize konuşlandırılmasını talep ediyoruz. Tugayın Dörtdivan’a gelmesi için biz hazırız, Dörtdivan hazır”dedi.

Haber tarihi: 10 / 08 / 2016
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Nuri SUDAKAP vefat etti. 07.01.2021
Sonraki: Abdullah Akkan vefat etti.10/08/2016




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Başkan

 

 

HAMZA EFE

BELEDİYE BAŞKANI

Site İçi Arama
İstatistikler
Toplam: 799482
Aktif: 19
Bugün: 398
Dün: 562
Bağlantılar

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal