Dörtdivan Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu ...           • EVSEL KATI ATIK AYRIŞTIRMA İHALESİ EVSEL KATI ATIK AYRIŞTIRMA İHALESİNE AİT İLAN METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ....           • TOKİ SÖZLEŞME DAVET 11-15 KASIM 2024 KONUT BELİRLEME VE SÖZLEŞME İMZALAMA BİLGİLENDİRME NOTU İÇİN TIKLAYINIZ....           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ PERSONEL LİMİTED ŞİRKETİ İŞÇİ ALIMI  DÖRTDİVAN BELEDİYESİ PERSONEL LİMİTED ŞİRKETİ İŞÇİ ALIMI İLANI İÇİN TIKLA...           • 2 (İKİ) ADET ARSA VASIFLI TAŞINMAZIN AÇIK TEKLİF USULÜ İLE SATIŞ İHALESİ 2 (İKİ) ADET ARSA VASIFLI TAŞINMAZIN AÇIK TEKLİF USULÜ İLE SATIŞ İHALESİ İÇİN T...           • 2317 PARSEL İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 2317 PARSEL İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU. PAFTA : G28D02D2A...           • MAHALLE BAĞLANTI YOLLARININ İMARA ALINMASI MAHALLE BAĞLANTI YOLLARININ İMARA ALINMASI ile ilgili detaylar için aşağıdaki linklere tıkl...           • MERKEZ MAHALLESİ 1232 PARSEL İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ MERKEZ MAHALLESİ  1232 PARSEL İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ 1232PARSELACIKLAMARAPORU G28D02D1C G28...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ PARKE TAŞI DÖŞENMESİ YAPIM İŞİ PARKE TAŞI DÖŞENMESİ YAPIM İŞİ İHALESİ İLAN METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALESİ DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALESİ İLAN METNİ İÇİN...           
Atatürk

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Faaliyet Raporu

Belediyemizin 2016 yılına ait faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız.

Köroğlu

Kardeş Belediyemiz

KAYMAKLA TEREYAĞININ MUHTEŞEM UYUMU ‘’DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ’’

KAYMAKLA TEREYAĞININ MUHTEŞEM UYUMU

‘’DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ’’


(TESCİLİNİ ALMAK İÇİN BAŞVURDUĞUMUZ   ''DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ ‘’  TARİFNAMESİ)

Çocukken yazın ninelerimizin yanına yaylalara giderdik. Ninelerimiz sabah kahvaltısında taze sağılan inek sütünün kaymağını alır ve tereyağıyla, unla kavurarak dillere destan bir tatlı hazırlardı. Kullanılan kaymak ve tereyağı şimdiki gibi tadı tuzu olmayan, market ürünleri değil, hakiki köy ürünleriydi. Misafiri çok seven ninelerimiz malzemeyi bol bol kullanırdı, misafirlerini ağırlamanın mutluluğu yeterdi onlara.

Bu enfes, anlatmakla tadına varılamayacak ‘’DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ’’ için gerekli olan malzemeleri ve hazırlama aşamalarını paylaşmak istiyorum.

Dörtdivan Höşmerimi için gerekli olan malzemeler şunlardır:

 

      Malzemeler

      (4-6 kişilik)

Ø 200  gr tereyağı

Ø 1      kg süt kaymağı

Ø ½     kg un

Hazırlanışı

 Isıtılmış tavaya tereyağı koyulur ve eritilir.   Eriyen tereyağının üzerine   1 kg soğuk süt kaymağı  ilave edilir.   Kısık ateşte karıştırarak yavaş yavaş un ilave edilir.  Kısık ateşte ilave edilen un ile kaymak birbirine iyice yedirilir.  Pişmeye başlayan karışım tavaya düzlenerek altının kızarması beklenir.  Kızaran höşmerim servis tabağına ters çevrilerek sunuma hazır hale getirilir.  Tatlandırılmak istenirse üzerine toz şeker, çikolata, bal veya pekmez ilave ilave edilip, tatlandırılarak tüketilebilir.

                                                                    Afiyet Olsun…

 

 

Haber tarihi: 04 / 12 / 2017
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Nuri SUDAKAP vefat etti. 07.01.2021
Sonraki: Şerife CANDAN vefat etti. 04/12/2017




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Başkan

 

 

HAMZA EFE

BELEDİYE BAŞKANI

Site İçi Arama
İstatistikler
Toplam: 947520
Aktif: 30
Bugün: 1162
Dün: 1144
Bağlantılar

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal