KAYMAKLA TEREYAĞININ MUHTEŞEM UYUMU ‘’DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ’’
KAYMAKLA TEREYAĞININ MUHTEŞEM UYUMU
‘’DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ’’
(TESCİLİNİ ALMAK İÇİN BAŞVURDUĞUMUZ ''DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ ‘’ TARİFNAMESİ)
Çocukken yazın ninelerimizin yanına yaylalara giderdik. Ninelerimiz sabah kahvaltısında taze sağılan inek sütünün kaymağını alır ve tereyağıyla, unla kavurarak dillere destan bir tatlı hazırlardı. Kullanılan kaymak ve tereyağı şimdiki gibi tadı tuzu olmayan, market ürünleri değil, hakiki köy ürünleriydi. Misafiri çok seven ninelerimiz malzemeyi bol bol kullanırdı, misafirlerini ağırlamanın mutluluğu yeterdi onlara.
Bu enfes, anlatmakla tadına varılamayacak ‘’DÖRTDİVAN HÖŞMERİMİ’’ için gerekli olan malzemeleri ve hazırlama aşamalarını paylaşmak istiyorum.
Dörtdivan Höşmerimi için gerekli olan malzemeler şunlardır:
Malzemeler
(4-6 kişilik)
Ø 200 gr tereyağı
Ø 1 kg süt kaymağı
Ø ½ kg un
Hazırlanışı
Isıtılmış tavaya tereyağı koyulur ve eritilir. Eriyen tereyağının üzerine 1 kg soğuk süt kaymağı ilave edilir. Kısık ateşte karıştırarak yavaş yavaş un ilave edilir. Kısık ateşte ilave edilen un ile kaymak birbirine iyice yedirilir. Pişmeye başlayan karışım tavaya düzlenerek altının kızarması beklenir. Kızaran höşmerim servis tabağına ters çevrilerek sunuma hazır hale getirilir. Tatlandırılmak istenirse üzerine toz şeker, çikolata, bal veya pekmez ilave ilave edilip, tatlandırılarak tüketilebilir.
Afiyet Olsun…
Haber tarihi: 04 / 12 / 2017
Haber Yorumları: 0
HAMZA EFE
BELEDİYE BAŞKANI
Tasarım ve Programlama: Omnportal