LOKUM KIVAMINDA ‘’DÖRTDİVAN YAĞLI KEŞİ’’ KIZARTMASI
LOKUM KIVAMINDA ‘’DÖRTDİVAN YAĞLI KEŞİ’’ KIZARTMASI
(TESCİLİNİ ALMAK İÇİN BAŞVURDUĞUMUZ
''DÖRTDİVAN YAĞLI KEŞİ ‘’ TARİFNAMESİ)
(4-6 kişilik)
Malzemeler
Ø 1 kg süzme yoğurt
Ø ½ kg kaynamış süt
Ø ½ kg kaymaklı yoğurt
Hazırlanışı
Ø Geleneksel olarak hazırlanan 1 kg süzme yoğurda ½ kg kaynamış süt ve ½ kg kaymaklı yoğurt ilave edilir.
Ø Üçü aynı anda karıştırılır.
Ø Karışım bez keseye alınarak, ele yapışmayacak hale gelene kadar süzülür.
Ø Sonra küçük küçük kalıplar haline getirilir.
Ø Kalıplar halindeki yağlı keş dilimlenir. (dilimler naylon ip yardımıyla yapılır.)
Ø Isıtılan tavaya tereyağı koyularak kızdırılır.
Ø Dilimlenen yağlı keş, tavada tereyağı ile kızartılır. Servise sunulur.
Afiyet Olsun…
Haber tarihi: 05 / 12 / 2017
Haber Yorumları: 0
HAMZA EFE
BELEDİYE BAŞKANI
Tasarım ve Programlama: Omnportal