DÖRTDİVAN BARAJINA KAVUŞUYOR

DÖRTDİVAN BARAJA KAVUŞUYOR

Aylardır gündem de olan Tekke Barajının temeli sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bolu'dan butona basarak attı. Tekke Barajı temel atma alanında ise Dörtdivan Kaymakamı,  Belediye Başkanı, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı,  İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar hazır bulundu.

TEKKE BARAJININ TEMELİ ATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu’da 6 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, maliyeti 113 milyon TL olan 6 tesisin toplu açılış törenini, sahneye çağırdığı protokol üyeleri ile birlikte butona basarak, gerçekleştirdi.

Tekke Barajı temel atma alanında ise; Dörtdivan Kaymakamı Nurhan Vural Zorlu, Belediye Başkanımız  Hasan Uzunoğlu, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı, İl Genel Meclisi Üyeleri Ömer Sezgin, Dursun Fidan, Ak Parti İlçe Başkanı Şahin Serin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Çalışanları, Dörtdivan Mahalle ve Köy Muhtarları ile yoğun bir halkın katılımı oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu Köy Konağı Meydanında düzenlenen toplu açılış ve temel atma merasiminde yaptığı konuşmada; "Tekke ve Gökçesaray Barajları ile 2 taşkın koruma tesisinin temelini atarak, 2 taşkın koruma tesisini ise hizmete açtı. Temeli atılan ve açılışı yapılan 6 tesisin yatırım maliyeti ise yaklaşık 113 milyon lira.

Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler ile yaklaşık 159 bin 190 dekar zirai arazi sulamaya açılarak. 7,03 milyon m3 içme suyu sağlanacağı bildirildi. Mudurnu ve Dörtdivan ilçe merkezleri ile 2 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.113 milyon yatırım bedelli tesisler ile milli ekonomide de yıllık yaklaşık 50 milyon lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor" dedi.

Dörtdivan Belediye Başkanımız  Hasan Uzunoğlu, Tekke Barajının asıl önemli amacının Dörtdivan Ovasının sulanması ve Dörtdivan - Gerede içmesuyunun karşılanması olduğunu vurgulayarak, Tekke Barajı hakkında bilgiler verdi.

Barajın, Tekke Dereköy Mevkiinde Karaköy Köprüsüne kadar 7 km uzunluğunda yapılacağını ifade eden Başkanımız  Uzunoğlu "Dörtdivan İlçemizin 14.5 km güney batısında, Köroğlu çayı üzerinde yer alan baraj ile 155230 dekar tarım arazisi sulanacak ve Gerede ile Dörtdivan ilçelerine yılda 7,03 hm3 içmesuyu sağlanacaktır. Tekke Barajında depolanan su sayesinde milli ekonomiye yıllık 40.000.000 TL sulama faydası ve 8.100.000 TL içmesuyu faydası olmak üzere toplam yıllık 48,100,000 TL gelir artışı sağlanacaktır. Sayın Bakanımız Eroğlu, firma yetkililerinden Tekke Barajının 17.12.2017 tarihinde bitirilerek, saat: 17.00 de teslim edilmesinin sözünü aldı. Tekke Barajının yapımında emeği geçen başta sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, DSİ yetkililerine şahsım ve Dörtdivanlılar adına teşekkür ediyorum. Dörtdivan ve Gerede halkına da hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tekke Barajının temel atma Dörtdivan ayağında havai fişek gösterileriyle tören sona erdi ve katılımcılara Tekke Camiinde‏  iftar verildi.

Haber tarihi: 21 / 07 / 2014

Önceki: BAŞKAN OLUMLU BAKIYOR