Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri ilanı için tıklayınız....           • TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ. TEMİZLİK İŞÇİ...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALE METNİNE ULAŞMAK...           • İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız......           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ  DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALE İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI İÇİN TIKLAYINIZ. &n...           • İŞYERLERİ KİRALAMA İHALESİ  21 Adet İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız....           • GELENEKSEL HAYVAN VE EMTİA PANAYIRI Asırlardır devam eden, başlangıç tarihi bilinmeyen Geleneksel 2.Dörtdivan Hayvan ve Em...           
Atatürk

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Faaliyet Raporu

Belediyemizin 2016 yılına ait faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız.

Köroğlu

Kardeş Belediyemiz

AKBABALARIMIZ ULUSAL BASINDA

AKBABALARIMIZ ULUSAL BASINDA
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan, Turizm ve Tanıtma Dergisi Birinci’nin hazırlamış olduğu Ekim 2018 ayı 6. sayıda iki sayfayı Dörtdivan’ın Yırtıcı Kuşları’na ayırdı.
TÜTAP Birinci Dergisi Editörleri’nin kaleme aldığı yazıda İlçemiz Yırtıcı Kuşlarından bahsedildi. Haberde,
“Dünyada sadece 4 tür akbaba olduğu biliyor muydunuz? Peki bu 4 türün bir araya getirilmesinin nerdeyse imkansız olduğunu?
Bolu’nun Dörtdivan ilçesi Belediyesi imkansızı başardı. Dörtdivan Belediyesi dünyada 4 tür akbabanın (Kara Akbaba, Kızıl Akbaba, Küçük Akbaba, Sakallı Akbaba) aynı ortamda yaşamasına imkan sağladı. 
Akbaba Besleme İstasyonlarının Avrupa’da örnekleri olsa da, bütün türleri bünyesinde barındırmıyor. Bu yüzden Dörtdivan’daki istasyon, Kuş bilimciler, fotoğrafçılar ve meraklıları için son derece cazip kılınıyor. Bunun farkına varan Milli Parklar Genel Müdürlüğü, incelemeleri tamamladı ve bölgenin Köroğlu Tabiat Parkı kapsamına alınması için çalışmalara başladı.
İlçe halkı, ‘Akbaba Besleme İstasyonuna “Akbaba Lokantası” adını vermiş.
Aslında ilk Akbaba lokantası, Ornitofoto Kuş ve Yaban Hayat Fotoğrafçıları Derneği tarafından akbabaları koruma projesi kapsamında 2012 yılında Sorkun Köyü’nde faaliyete geçmişti.
DÖRTDİVAN’DA İKİNCİ AKBABA LOKANTASI
Akbaba lokantasına olan yoğun ilgi üzerine, ikinci akbaba lokantası Belediye tarafından açıldı. Temmuz ayında bir de “Akbaba Gözlem Merkezi” hizmete verildi. Amaç; nesli tükenen bu 4 tür (Kara Akbaba, Kızıl Akbaba, Sakallı Akbaba ve Küçük Akbaba) Akbaba aracılığı ile ilçeyi, tarihi ve doğal güzelliklerini sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmak. Zira ilçe Batı Karadeniz Bölgesi’nin en güzel ormanlarına sahip. Yaylaları, ormanları, buz gibi akan deresinin yanı sıra Türk dünyasının efsane kahramanı Köroğlu’nu da bağrında barındırdı. Köroğlu ilçenin Yukarı Sayık Köyü’nden. Turizm Bakanlığı’ndan tescilli Köroğlu evin restorasyonu için çalışmalar devam ediyor. Yöre halkının organik yiyecekleri de tadılmaya değer. 
Atlas Dergisi yazarı Özkan Üner Bolu’daki doğal güzellikleri ve doğal hayatı şöyle özetlemiş, bence az bile;
“Bolu Dörtdivan’ın Yırtıcıları Sakinler, tacizciler, kavgacılar; güçlüler ve zayıflar… Şahkartal, kızılşahin, kuzgun, kayakartalı, dört tür akbaba, ayılar ve kurtlar… Çekim sığınağında bazen endişe ama çoğu zaman hayranlıkla görkemli yırtıcıların yaşam mücadelesini izleyen bilim insanları ve fotoğrafçılar. Bolu-Dörtdivan’a bağlı Sorkun köyündeki besleme istasyonu nesli dünya ölçeğinde tehlike altındaki akbabaları korumayı amaçlıyor. 
İlk etapta kuş gözlemcileri, Kuş ve Yaban Hayatı Fotoğrafçıları çeken lokanta, doğaseverin de ilgisini bekliyor. 
Belediye Başkanlığı Lokanta ve gözlem merkezinde Akbabaları görüntülemek isteyen fotoğrafçılar için altın kural belirledi. Buna göre çekim alanında konuşmak kesinlikle yasak. Fotoğraf çekimi sırasında lens oynatılmamalı. Çekim alanında asla sigara içilmemeli. Gün doğmadan bir saat öncesinde çekim alanına giriş yapılmalı.” diye bahsedildi.

Haberin ayrıntıları için;
http://www.birincidergisi.com/dergi.php?dergi_id=22

Haber tarihi: 07 / 01 / 2019
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Nuri SUDAKAP vefat etti. 07.01.2021
Sonraki: EMİNE AYTEKİN VEFAT ETTİ. 07.01.2019




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Başkan

 

 

HAMZA EFE

BELEDİYE BAŞKANI

Site İçi Arama
İstatistikler
Toplam: 799970
Aktif: 13
Bugün: 385
Dün: 818
Bağlantılar

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal